zondag, april 2, 2023

Samen voor duurzame vooruitgang

Meewerken aan een beter klimaat

Wil jij ook eerlijke informatie met betrekking tot verduurzaming? Dan heb je nu de juiste plek gevonden!

Business Channel One brengt de informatie die je zoekt in beeld. En waarschijnlijk is het je nu ook opgevallen dat je geen advertenties bent tegengekomen, dat is onze bewuste keuze
Waarom? Omdat er meer openheid nodig is om samen sneller te kunnen verduurzamen.
Dit alles doen wij zonder enige vorm van subsidie, we zijn volledig onafhankelijk en objectief.

Steun ons, doneer ook 10,- per maand en help ons de verduurzaming bij ondernemend Nederland in beeld te brengen. Leden kunnen onderwerpen aandragen waarna wij op zoek gaan naar antwoorden en ontvangen tijdelijk een uniek welkomstgeschenk! Wil je als bedrijf BC1® sponsoren, neem dan even contact met ons op.
Samen maken we meer impact!

Heb je vragen? Laat het ons weten via de contactpagina.

[doneren_met_mollie]

WIE ZIJN WIJ?

WZW

Actuele video's

Digital farming precisielandbouw

Digital Farming – de uitdaging

English below ? Digital Farming NHN In Noord Holland wordt met het project Digital Farming NHN onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van digitale landbouw. Uiteenlopende partijen onderzoeken...
Energie opslag

Energietransitie kan alleen slagen met opslag

Duurzaam opgewekte energie kan niet altijd op het traditionele energienet, dat maakt energie opslag belangrijk. Deze verloren energie zouden we later juist heel goed kunnen gebruiken.
Circulaire toekomst Flevoland 2030

Flevoland geeft ondernemers ruimte circulair te ondernemen

Het streven van onze rijksoverheid is dat we in 2050 een volledig werkende circulaire  economie hebben. Dit houdt in dat er dan geen afval meer bestaat en dat grondstoffen voortdurend worden hergebruikt. Omdat dit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kan worden wordt hier nu al hard aan gewerkt door het bedrijfsleven, het onderwijs en ook door lokale overheden.
insect op silphie

Klimaat vriendelijk boeren met eTrac en Silphie

Silphie is een uitzonderlijke plant die meehelpt biodiversiteitsverlies en klimaatverandering tegen te gaan. Farmertronics heeft een elektrische tractor ontwikkeld die autonoom kan werken, de eTrac. Een samenwerking om te komen tot een klimaatvriendelijke landbouw.

Verlies van biodiversiteit in de stad

Biodiversiteit of te wel de verscheidenheid van leven, wordt gestaag minder. Op zoek naar antwoorden gingen we op pad met Ton Eggenhuizen, Stadsecoloog in Almere. Want ook in de stad is er verlies van biodiversiteit.
Graangeluk

Natuurlandbouw beter voor biodiversiteit

(English below) Verlies van biodiversiteit is één van de milieuthema’s waar we met z’n allen aan moeten werken. Natuurlijk wordt er veel gedebatteerd en er...