Preventieve methode tegen burn-out en andere mentale onbalans

<


strong>Repairing Balance herstelt het mentale evenwicht

Preventieve methode tegen burn-out

In deze drukke tijden zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Een risico dat iedereen loopt wanneer je niet goed luistert naar de waarschuwingssignalen. Met hulp van Repairing Balance is het mogelijk om allerlei vormen van mentale onbalans blijvend te herstellen. Het is zelfs mogelijk om deze methode preventief in te zetten om bijvoorbeeld een burn-out te voorkomen.Elly Voskuilen biedt ondersteuning bij herstel van het mentale evenwicht.

Welzijnspraktijk Aandacht

Elly Voskuilen heeft sinds 2008 haar eigen praktijk, Welzijnspraktijk Aandacht in Almere. Hier biedt zij ondersteuning bij herstel van het mentale evenwicht. Mensen kunnen bij haar terecht wanneer ze last hebben van een burn-out,  angstklachten, angst- en paniekaanvallen, of depressief zijn. Maar ook wanneer zij zich onzeker voelen of voor persoonlijke ontwikkeling. Elly is heel enthousiast over de methode  Repairing Balance, “Je moet het zien als een ontdekkingstocht, als je bij mij komt gaat het dek eraf en ga je ontdekken wat je belast. Daarna gaan we je zuivere ik zoeken zodat je daarmee kan verbinden, waardoor je uiteindelijk weer in evenwicht komt.”

Repairing Balance

Repairing Balance is een basale, effectieve methode ontwikkeld door Berry Rijkers. De methode herstelt het evenwicht bij mentale onbalans zoals angst- en paniekaanvallen en bij een burn-out. De methode is bijzonder omdat verschillende gebieden worden gemeten, zoals gedachten, gevoelens, overtuigingen en denkpatronen. Hierna worden onderliggende verbanden gekoppeld en kan achterhaald worden of er onbalans is. Wat de onbalans precies is en zelfs op welke leeftijd dit ontstaan is. Inmiddels wordt gewerkt met een landelijke groep coaches. Zij werken allen onder een Repairing Balance licentie en bieden hulp met deze methode.

Door workshops te geven wordt op laagdrempelige wijze vertelt over de mogelijkheden die de methode biedt. Workshops

Om meer mensen kennis te laten maken met Repairing Balance geeft Elly workshops. De insteek is om op laagdrempelige wijze te vertellen over de mogelijkheden die de methode biedt.

Voor werkgevers en werknemers

Deelnemers komen op verschillende manieren bij Elly terecht. Zo kunnen ze doorverwezen worden door de bedrijfsarts of via het UWV, maar men kan ook zelf contact zoeken met Elly. Er zijn echter ook deelnemers aan deze methode die in overleg met hun werkgever een traject volgen. In sommige gevallen dragen werkgever en werknemer dan samen de kosten. Ook komt het voor dat werkgevers het gehele traject voor de werknemer vergoeden. Omdat zij willen investeren in het welbevinden van hun personeel.

Elly Voskuilen werkt met de methode Repairing Balance.