Ieder klein stapje telt, dus begin gewoon


“Iedereen kan iets doen, maar maak het niet te groot” aldus Maria van der Heijden.
Want als iedereen een druppeltje op de gloeiende plaat doet, dan maakt dat echt verschil.

Kantelpunt 2025

Ieder klein stapje telt, dus begin gewoon. Maria vertelt dat 2025 als kantelpunt is gedefinieerd, wat inhoudt dat dan 20% van de Nederlandse economie klimaatneutraal, circulair en inclusief moet zijn. Dit betekent dat 20% van de bedrijven dan acteert op groen en sociaal waardoor een kantelpunt ontstaat en de rest meegaat.

Maria van der Heijden

Maria van der Heijden

Maria van der Heijden is sinds 1 juli 2016 directeur van MVO Nederland. Vol enthousiasme en gedrevenheid geeft zij op geheel eigen wijze inhoud aan deze functie. Haar drijfveer komt uit de wetenschap dat we nu een goed leven hebben op deze aarde, maar dat de jaarlijkse Overshoot Day steeds vroeger in het jaar komt te liggen. Waardoor het belangrijk is om nu actie te ondernemen zodat de volgende generatie straks ook een goed leven heeft.

MVO Nederland

MVO Nederland

MVO Nederland is een netwerk dat bedrijven en organisaties die werken aan klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen inspireert en verbindt en ondersteuning en advies geeft bij de versnelling naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie. Het doel is om Nederland wereldwijd koploper te maken op de integratie van People, Planet en Profit.

Zie ook: Circulair 3D printen