Duurzame mobiliteit met LEF®


Innovatief en duurzaam vervoermiddel

Erik Vegt en Dave Goudeket van EV Mobility hebben een innovatief en duurzaam vervoermiddel ontwikkeld. Hun passie voor ontwikkeling en techniek in combinatie met de wens om een duurzaam voertuig te maken hebben geleid tot de LEF®.

“Het was voor ons echt een gemis in de markt”, zegt Dave. Uitgangspunt was een overdekt voertuig voor één persoon waarmee je zonder hoge kosten jezelf kunt vervoeren en dat het milieu zo min mogelijk belast.De LEF® is voorzien van een stoer racestuur.

Het Max Verstappen gevoel

Het resultaat mag er wezen, de LEF® is een opvallende verschijning waarbij veel aandacht is besteed aan de afwerking. “We horen wel dat mensen een ‘Max Verstappen-gevoel’ krijgen, wanneer ze in de LEF® stappen”, zegt Erik Vegt. Dit komt voor een deel door het design en de zitpositie en wordt versterkt door het stoere zelf ontworpen racestuur waarmee je de LEF® bestuurd.

De LEF® is gemaakt van recyclebaar polyethyleen in verschillende kleuren. Recyclebaar polyethyleen

Opvallend is de kuip, gemaakt van recyclebaar polyethyleen in verschillende kleuren. Waarbij opgemerkt moet worden dat er geen lak gebruikt wordt, dat is namelijk onnodig belastend voor het milieu. Zo heeft de LEF® ook geen stalen frame, dan zou hij zwaarder zijn en meer energie verbruiken. Laden gaat gewoon in het 220 V stopcontact, waardoor je niet vastzit aan laadpalen en dergelijke.

AccessoiresDe LEF® is ontworpen door EV Mobility

De LEF® is standaard voorzien van cruisecontrol, USB lader en telefoonhouder. De laatste twee werden eerst als accessoire geleverd, aangezien iedereen hiervoor kiest zijn ze niet meer extra te noemen. Daarnaast is het mogelijk de LEF® te laten voorzien van een handvat op de voorvork wat het manoeuvreren makkelijker maakt tijdens het stallen.

Wettelijke regels

De LEF® is goedgekeurd door het ministerie van I&M en mag bestuurd worden vanaf 16 jaar. Er rust wel een verzekeringsplicht op waarbij je kan kiezen tussen een WA verzekering tegen een klein bedrag per jaar of een all riskverzekering waarbij je uit moet gaan even over de 200 euro per jaar.De LEF® is een overdekt, duurzaam vervoermiddel voor één persoon dat het milieu zo min mogelijk belast.
Zie ook: Studenten bouwen auto van vlas en suikerbieten