Aan de keukentafel in gesprek met Roos Janssen

Kraak de crisis

Roos Janssen zag met lede ogen hoe diverse ondernemers en freelancers uit haar omgeving door de crisis zonder werk kwamen te zitten. Geïnspireerd door ‘Hack the crisis’ kwam ze op het idee hier zelf actief iets aan te doen. Resultaat is kraakdecrisis.nl een nationale crowdsourcing voor een duurzamer, socialer en economisch sterker Nederland.

Sustainable Development Goals

Alle binnengekomen ideeën worden beoordeeld en doorgerekend door het team van Kraak de crisis. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de Sustainable Development Goals die binnen de Verenigde Naties zijn afgesproken.

Stem op je favoriete idee

Alle goedgekeurde ideeën worden online gezet en vanaf 20 april mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete idee. Op 3 mei worden de 10 publieksfavorieten bekend gemaakt die hun idee voor een jury kunnen pitchen. Uit deze 10 selecteert de jury de 3 beste ideeën op basis van impact met behulp van de social handprint (MAEX).

Doe-sessie

Op woensdag 15 April om 15.00 uur organiseert Kraak de crisis in samenwerking met Drift de eerste doe-sessie. Dit is een online gesprek via Zoom waarin gezocht zal worden naar de meest veelbelovende initiatieven en ideeën. Ook mee doen, kijk op de website van Drift.

Zie ook:
Aan de keukentafel in gesprek met Derk Loorbach Transitiegesprek Nederland na Corona
Aan de keukentafel in gesprek met Ilja Werkhoven Praktische thuiswerktips tijdens Corona