Horeca EvenTT
Van maandag 13 tot en met woensdag 15 februari 2017vindt in de TT Hall in Assen opnieuw de toonaangevende HorecaEvenTT plaats. Deze vakbeurs voor horeca, grootkeuken en recreatie is uitgegroeid tot het belangrijkste vakevenement in Noord-Nederland. De beursvloer van maar liefst 14.000 m² is volledig gevuld met meer dan 300 nationale en internationale merken.
In de video ziet u een door Business Channel One gemaakte impressie van de beurs in 2016.
Een feest voor de zintuigen: koken, proeven en beleven
Tijdens HorecaEvenTT draait alles om beleving. “Eten met de ogen is verleiden,” zo klinkt het in de openingsbeelden van de beursimpressie. Niet alleen exposanten en bezoekers zijn enthousiast, ook de kookwedstrijden van EvenTT Culinair blijven een belangrijk hoogtepunt. Chef-koks, assistenten en gastvrouwen strijden om de felbegeerde Grand Prix, waarbij smaak, presentatie en gastvrijheid samenkomen.
Streekproducten, transparantie en duurzaamheid centraal
Een opvallende trend op de beursvloer is de toenemende vraag naar streekproducten en biologische ingrediënten. Producenten spelen hier slim op in. In de kookwedstrijden worden duurzame keuzes beloond en chefs worden uitgedaagd om met 80% groenten en 20% vlees of vis te koken – geïnspireerd op het concept “Koken in de kas”.
Gastvrijheid en ambiance, meer dan alleen een bord eten
Beleving gaat verder dan het bord. Sfeer, bediening en het verhaal achter het eten maken het verschil. “Gasten willen weten waar hun eten vandaan komt,” vertelt een deelnemer. Dat verhaal kunnen vertellen is een meerwaarde voor elke horecazaak.
Horeca herstelt zich, vertrouwen keert terug
De positieve energie op de beurs is voelbaar. Standhouders investeren weer, de handel trekt aan en de horeca durft weer vooruit te kijken. HorecaEvenTT is daarmee niet alleen een beurs, maar een baken van vertrouwen en vernieuwing.