Waste Shark – water robot ruimt zwerfvuil op

Waste Shark

De Waste Shark is een opvallende verschijning en wel om twee redenen; een mooi glanzend wit uiterlijk en een opvallend schoon havengebied. Waar je normaal in de hoeken en langs de kades, blikjes en plastic ziet slingeren is het nu schoon op de plekken waar de Afvalhaai in de haven van Rotterdam heeft gevaren.

Hij ‘eet’ al het zwerfafval op en wanneer de opvangcontainer vol is wordt hij geleegd in een dockingstation. Waar hij als het nodig is ook meteen weer opgeladen kan worden.

Multifunctioneel

De Waste Shark is ontwikkeld door Genuin.Engineering in opdracht van RanMarine Technology. De ontwikkelaars zijn echter nog lang niet klaar. Zij zien nog veel andere mogelijkheden om deze bijzondere water drone in te zetten. Zo kun je onder andere denken aan bodemmetingen of metingen hoe hoog het zoutgehalte in het water is. En in Saoedi Arabië zien ze nog een alternatief om de afvalhaai in te zetten, namelijk het tegengaan van de overlast door kwallen.

Oproep

Dit is dan een mooie manier om afval op te ruimen, de ontwerpers van deze water robot zouden graag zien dat er minder zwerfafval in het water terecht zou komen, want voorkomen is altijd beter dan genezen.