Duurzaam vervoer fairtrade producten groeit


Stichting Fair Transport Foundation

De Stichting Fair Transport Foundation is opgericht door Andreas Lackner, Jorne Langelaan en Arjen van der Veen. Hun doel is om te laten zien dat het anders kan, goederen duurzaam vervoeren zonder de oceaan te vervuilen. Nu doen ze dat met twee zeilschepen de “Tres Hombres” en “Nordlys”. Er is duidelijk vraag naar want een derde schip “The Spirit of Rotterdam” ligt op de tekentafel moet over 3 jaar in de vaart komen.

Bedrijfsmodel

Het bedrijfsmodel van de Fair Transport Foundation is gebaseerd op een vrijwilligersonderneming. Hierdoor hebben ze in de afgelopen jaren een start kunnen maken, die anders niet mogelijk was geweest. Mede door de vrijwilligers hebben ze een basis kunnen leggen voor een professionele organisatie die nu echt geld gaat verdienen. Hierdoor kunnen ze straks de vrijwilligers in dienst nemen.

Duurzaam vervoer voor fairtrade producten
Luchtopname Tres Hombres

Opleiding aan boord

Naast het vervoeren van producten worden er opleidingen gegeven. Door te leren over het reilen en zeilen aan boord wordt ook geleerd om samen te werken. Daarbij krijg men kennis over onder andere navigeren, alle scheepsonderhoud, knopen en schilderen.

Naast het vervoeren van producten worden er opleidingen gegeven op de schepen van Fair Transport.
Katrollen – Tres Hombres

Met dank aan Videolux voor de luchtopname.

Bekijk ook het interview met studenten die een auto hebben gebouwd van vlas en suikerbiet.