Innovatieve recyclebare kunststof glazen met glasuitstraling

Recyclebare glazen

Wereldwijd zijn er eigenlijk maar 2 typen kunststof glazen series, de Pulsar Straight en de Pulsar Tulip. Daar is nu verandering in gekomen want Bordex Packaging uit Apeldoorn brengt een nieuwe serie recyclebare kunststof glazen op de markt, de Pulsar Soul.

Patent

Er zijn drie unieke vernieuwingen aangebracht in deze serie, deze hebben te maken met de bodem, de belijning en met de rand. Hiervoor heeft Bordex Packaging wereldwijd patent aangevraagd.

Smaakbeleving

Veel kunststof glazen worden gebruikt bij evenementen en dan vooral voor bier. Maar het consumentengedrag veranderd. Steeds vaker wordt gevraagd om wijn, een sapje of speciaal bier. Daarom is bij de ontwikkeling van de Pulsar Soul rekening gehouden met de smaakbeleving en heeft in deze serie elk drankje zijn eigen glas.

Samenwerking

Bordex heeft voor de ontwikkeling van de Pulsar Soul samengewerkt met diverse deskundigen uit de verpakkingsindustrie. Zo hebben onder andere een designer en ook een matrijsbouwer meegewerkt aan de ontwikkeling. Volgens Bert Hengeveld, directeur van Bordex Packaging,  was het essentieel om de juiste vakmensen te vinden en blijkt hieruit dat als je vakmensen bij elkaar zet, er geen puntje op de i komt maar een dikke vette punt.

Zie ook: Circulair 3D printen